Dietetyczna sałatka z kurczakiem i szpinakiem
Składniki
200 g świeżego szpinaku
70 g pieczarek
150 g filetu z kurczaka
20 g migdałów w plasterkach
3 cebulki dymki
1/2 łyżki musztardy
1/2 łyżki octu z białego wina
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki brązowego cukru
kostka rosołowa Bio
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny
kromka chleba razowego lub żytniego
przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Opis

Kurczaka ugotuj w bulionie z kostki rosołowej. Następnie ostudź go i pokrój w cienkie paski. Migdały podsmaż na suchej patelni, uważając, aby się nie przypaliły. Pieczarki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Potem skrop je sokiem z cytryny. Dymki posiekaj, wymieszaj z umytymi i osuszonymi liśćmi szpinaku. Dodaj kurczaka i migdały. Z oliwy, octu, łyżki wody, czosnku, cukru i przypraw zrób sos i polej nim sałatkę. Z kromki chleba razowego lub żytniego zrób grzankę. Pokrój ją w kostkę i posyp sałatkę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
150 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne