Przepisy Deser z komosy i mleka kokosowego

Składniki

100 g komosy ryżowej
300 ml mleczka kokosowego
1 mango
10 g imbiru
1 pomarańcza
70 g brązowego cukru
1 limonka

Opis

Komosę ryżową opłucz pod zimną wodą i przełóż do rondelka. Wlej mleko kokosowe, dodaj cukier i kawałki imbiru (wykorzystaj połowę imbiru). Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut, aż komosa rozpadnie się i będą widoczne białe „niteczki”.

W międzyczasie obierz mango i pokrój w kostkę. W rondelku podgrzej świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy i dodaj mango oraz tarty imbir (pozostałą część). Dodaj sok z limonki i gotuj konfiturę z mango 10 minut, aż płyn odparuje, a całość nabierze dżemowej konsystencji.

Ugotowaną komosę przełóż do deserowych miseczek i zalej pozostałym mlekiem kokosowym. Na wierzch dekoracyjnie nałóż konfiturę z mango i podawaj od razu lub wstaw deser do lodówki na ok. 6 godzin. Schłodzony też jest znakomity.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8