Przepisy Deser z granatu
Składniki
2 granaty
1/2 puszki ananasa
250 ml śmietanki kremowej 30%
2 łyżki śmietan-fix
2 łyżeczki cukru pudru
garść migdałów
Opis

Granaty umyj i przekrój na połowy. Wyjmij ze środka ziarna. Ananasa odcedź i pokrój na małe kawałki, wrzuć na gorącą suchą patelnię i podsmaż. Po ok. 5 min, kiedy kawałki ananasa się zarumienią, przełóż je do miski i wymieszaj z ziarenkami granatów (możesz skropić owoce rumem). Śmietanę dobrze schłodź i ubij na sztywno. dodając śmietan-fix i cukier puder. Płatki migdałów podsmaż na suchej patelni do zarumienienia. Do pucharków nałóż owoce, udekoruj bitą śmietaną i płatkami migdałów.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje