Przepisy Deser z galaretką

Składniki

3 smaki galaretki owocowej (brzoskwiniowa, agrestowa, truskawkowa)

200 g mandarynek

200 g brzoskwiń

300 g truskawek

200 g malin

300 g bananów

garść orzechów włoskich

garść migdałów

bita śmietana do dekoracji

Opis

Owoce umyj, w miarę potrzeby obierz ze skórki, podziel na mniejsze części. Owoce podziel na 3 części według kolorów.

Na dno wysokiego naczynia ułóż pierwszą część owoców. Przygotuj jedną galaretkę (najlepiej w kolorze owoców ułożonych na dnie naczynia) według przepisu podanego na opakowaniu. Ostudź galaretkę i kiedy będzie letnia zalej owoce, tak aby powyżej zostało miejsce na kolejne dwie warstwy. Pozostaw do zastygnięcia.

Analogicznie wykonaj te same czynności na zastygniętych warstwach galaretki w innych kolorach, dzięki czemu powstanie trójkolorowy deser.

Po zastygnięciu ostatniej warstwy udekoruj deser bitą śmietaną, orzechami i świeżymi owocami.

Możesz wykorzystać inne owoce, także te z puszki (pamiętaj, żeby je dobrze odsączyć z zalewy). Nie dodawaj do deseru kiwi, bo galaretka nie stężeje.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4