Przepisy Deser z białą czekoladą

Składniki

100 g białej czekolady

150 g serka mascarpone

125 ml śmietanki 30%

40 ml wódki owocowej

1 łyżeczka żelatyny

30 ml wody

Sposób przygotowania

 alt=
1

Do metalowej miski wrzuć połamaną czekoladę i dolej wódkę oraz 30 ml wody. Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą. Mieszając, czekaj aż czekolada się rozpuści, następnie dalej mieszaj do uzyskania zupełnie gładkiej masy.

 alt=
2

Zestaw miskę z garnka i kiedy masa lekko ostygnie, dodaj po łyżce serka mascarpone. Całość ucieraj na gładką masę.

 alt=
3

Rozpuść żelatynę w 25 ml gorącej wody.

 alt=
4

Zacznij ubijać śmietanę. Kiedy śmietana zacznie sztywnieć, dolej przestudzoną rozpuszczoną żelatynę i dalej ubijaj do uzyskania właściwej konsystencji śmietany.

 alt=
5

Ubitą śmietanę dodawaj po łyżce do wystudzonej (ale nie stężałej) masy czekoladowej. Dokładnie mieszaj.

 alt=
6

Kiedy masa stanie się już zupełnie gładka, rozlej ją do wyłożonych folią spożywczą foremek. Folia ułatwi wyciąganie deseru z foremek.

 alt=
7

Rozlany do foremek deser wstaw do lodówki na 2–3 godziny. Po tym czasie przełóż deser z foremek na talerzyki, ozdób kawałkami owoców, listkami melisy i podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4