Przepisy Deser śniadaniowy z owocami
Składniki
1/2 pitai
4 łyżki płatków owsianych
100 ml jogurtu naturalnego
kilka kulek winogron czerwonych
1 brzoskwinia
2 łyżki soku z cytryny
mięta do dekoracji
Opis

Pitaję przekrój na pół, odetnij 2 plasterki do dekoracji, a ze środka pozostałej części wydrąż miąższ za pomocą łyżki. Przełóż pitaję do miseczki i skrop cytryną. Brzoskwinię umyj i przekrój na połowy, wyjmij pestkę i odetnij 4 kawałki do dekoracji. Resztę pokrój w malutką kosteczkę. Na dno pucharków wlej jogurt, wsyp po dwie łyżki płatków owsianych i dodaj pokrojoną drobno brzoskwinię, zalej kolejną porcją jogurtu i udekoruj z wierzchu kulkami z pitai oraz winogron. Z odłożonych plastrów owoców wykonaj dekorację.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.