Przepisy Deser piernikowy z kremem wiśniowym

Składniki

200 g okruchów z piernika

300 g mrożonych wiśni

200 ml soku jabłkowego

1 i 1/2 budyniu waniliowego bez cukru

150 g masła 

100 g wiśni z konfitury

20 g cukru

70 ml likieru wiśniowego

Opis

Wiśnie z konfitury zalej likierem i odstaw. Mrożone wiśnie zagotuj z cukrem i 150 ml soku jabłkowego. Pogotuj chwilę, aż zmiękną po czym zmiksuj je na gorąco i przetrzyj przez sitko. Zmiksowane wiśnie ponownie zagotuj. Budyń rozmieszaj w pozostałych 50 ml soku jabłkowego i wlej do gotujących się wiśni. Zagotuj i odstaw do całkowitego ostygnięcia.

Chłodne masło lekko rozbij mikserem i w dalszym ciągu miksując, dodawaj po łyżce zimnego budyniu. Odcedź wiśnie z likieru. Do pucharków nakładaj warstwowo porcje kremu, wiśnie i po kilka łyżeczek okruchów piernikowych.Okruchy możesz skropić lekko likierem, w którym moczyły się wiśnie. Deser podaj zaraz po przyrządzeniu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4