Przepisy Deser malinowy

Składniki

100 g malin

6 podłużnych biszkoptów

50 ml wina czerwonego półsłodkiego

100 ml śmietany kremówki 36%

3 - 4 łyżki cukru pudru

1 żółtko 

2 łyżki masła

1 łyżka pokruszonej czekolady gorzkiej

Opis

Biszkopty połam na połowy. Wino wlej do płaskiego talerza i zanurz w nim 3 biszkopty (uważaj, aby nie wchłonęły zbyt dużo płynu). Następnie ułóż biszkopty ułóż na dnie naczynia, a na nich poukładaj świeże maliny.

Kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder, jajka i masło. Ukręć ze składników gęsty krem i podziel go na dwie równe części. Maliny przykryj 1 częścią kremu. Kolejne 3 biszkopty zanurz w winie i ułóż na warstwie z kremem.

Wierzch udekoruj pozostałymi malinami oraz bitą śmietaną i kawałkami czekolady. Przykryj deser folią spożywczą, aby nie chłonął innych zapachów i wstaw do lodówki na ok. 2 - 3 godz. Podawaj schłodzony.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4