Przepisy Deser borówkowy
Składniki
​2 szklanki śmietanki 36%
350 g borówek amerykańskich
2 łyżki cukru brązowego
Opis

Borówki umyj, a następnie zmiksuj 2 garście borówek i dobrze schłodź w zamrażarce (prawie jak sorbet). 

Piekarnik nagrzej do temp. 200°. Odłóż kilka borówek do dekoracji a pozostałe włóż do naczynia żaroodpornego, zasyp cukrem i piecz przez ok. 15 min, do momentu, kiedy owoce puszczą pierwszy sok. 

Owoce przestudź i zmiksuj na gładki mus. Bitą śmietanę ubij na sztywno i wymieszaj nierównomiernie z letnim musem borówkowym. Polej deser schłodzonymi owocami i udekoruj odłożonymi wcześniej świeżymi borówkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
35 min.
Przystawki
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
240 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
30 min.
Zupy