Przepisy Dekoracyjne owocowe kostki lodu
Składniki
1 plasterek cytryny
1 plasterek limonki
10 borówek
3 maliny
3 jeżyny
1 szkl. wody mineralnej niegazowanej
Opis

Plasterki cytryny i limonki przekrój na 8 trójkącików. Przełóż do foremki do kostek lodowych – po 1 na każdą przegrodę. Pozostałe wolne miejsca wypełnij resztą owoców (mogą być mrożone). Foremkę zalej wodą mineralną i odstaw do zamrażarki, aż do całkowitego zmrożenia. Tak przygotowane kostki lodów idealnie nadają się do udekorowania napoi w upalne dni, jak i drinków na uroczystych przyjęciach.

 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
10 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
10 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
5 min.
Napoje