Przepisy Czerwone naleśniki

Składniki

130 g mąki

150 g gotowanych buraków

130 ml mleka migdałowego (lub zwykłego mleka)

1 jajko

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki syropu klonowego

Do dekoracji

bita śmietana

świeże owoce

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj ugotowane buraki razem z mlekiem migdałowym i utrzyj na purée.

2

Dodaj jajko, syrop klonowy, mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj na gładką masę.

3

Smaż z obu stron na oleju kokosowym.

4

Udekoruj naleśniki bitą śmietaną i owocami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4