300 ml mleka migdałowego
80 g mlecznej czekolady
1 duży banan
100 g owoców jagodowych (truskawki, maliny, borówki)
Czekoladę połam na kawałki. Mleko migdałowe lekko podgrzej. Wrzuć czekoladę do żaroodpornej miski, dodaj 3 łyżki mleka migdałowego i postaw całość w kąpieli wodnej. Poczekaj, aż czekolada roztopi się.
Do roztopionej czekolady dodawaj stopniowo po łyżce podgrzanego mleka i mieszaj. Powstałe w ten sposób mleko czekoladowe wystudź.
Banana pokrój na kawałki i zmiksuj z ostudzonym mlekiem czekoladowym.
Koktajl przelej do szklanek. Owoce jagodowe w razie potrzeby pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na wierzchu koktajlu.
Przed podaniem możesz oprószyć całość cukrem pudrem.
Więcej informacji
© 2019 Tesco Polska Sp. z o.o.