Przepisy Czekoladowy Fondant

Składniki

200 g gorzkiej czekolady

100 g masła

4 jajka

40 g cukru pudru

szczypta soli

4 łyżki mąki

1 łyżeczka aromatu pomarańczowego

Sposób przygotowania

1

Piekarnika i blaszkę do pieczenia nagrzej do 200°C. Foremki wysmaruj masłem i oprósz mąką.

2

Czekoladę połam na kawałki i rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej. Wymieszaj na gładką masę.

3

Wbij jajka do miski i mieszaj, dodając cukier i sól do uzyskania jednolitej konsystencji. Dosyp mąkę i wymieszaj.

4

Dodaj roztopioną masę czekoladową i aromat pomarańczowy. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

5

Masę wlej do przygotowanych foremek i wstaw do piekarnika. Piecz przez 8 minut.

6

Wyjmij z piekarnika. Odczekaj 1-2 minuty i wyłóż na talerzyki. Oprósz cukrem pudrem. Podawaj ciepłe.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 27.02-4.03.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8