Przepisy Czekoladowo-malinowe lizaki

Składniki

5 jajek
¾ szklanki mąki pszennej
¾ szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki kakao gorzkiego
200 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
3 galaretki malinowe

Sposób przygotowania

1

Mąkę wymieszaj z kakao, mąką ziemniaczaną i przesiej. Białka oddziel od żółtek i zacznij ubijać. Kiedy piana zacznie sztywnieć, dodawaj powoli cukier i kolejno żółtka. Na koniec dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Przelej ciasto do prostokątnej formy (ok. 20x25 cm) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 165°. Piecz ok. 45 minut. Po upieczeniu wystudź całkowicie ciasto.

2

Galaretki rozpuść w 600 ml gorącej wody i wystudź. Mleko skondensowane zacznij ubijać mikserem. Kiedy zacznie się pienić, dolej powoli zimną zastygającą galaretkę. Wymieszaj piankę i przelej na wystudzony biszkopt. Wstaw do lodówki na ok. 6 godzin.

3

Ciasto z zastygniętą masą pokrój na kwadraty. Każdy ponakłuwaj na szaszłykowe patyczki, następnie zapakuj w kawałek folii (najlepiej użyj rękawa do pieczenia) i udekoruj.   

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 29.10-4.11.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8