Przepisy Czekoladowe rożki z sorbetem
Składniki
100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
15 ml śmietanki kremówki
50 g twarożku
20 g masła
250 g mrożonych truskawek
30 g cukru
Sposób przygotowania
1
Do metalowej miski wlej śmietankę i wrzuć połamaną czekoladę. Wstaw miskę z czekoladą do gorącej kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA. Delikatnie mieszając, poczekaj, aż czekolada się rozpuści i wyciągnij ją z kąpieli. Kiedy czekolada lekko przestygnie, dodaj masło i delikatnie wymieszaj. Czekoladę wlej do mocnego woreczka.
2
Obetnij sam koniuszek narożnika woreczka wypełnionego czekoladą. Na papierze do pieczenia lub folii narysuj czekoladą dwanaście jednakowych trójkątów. 
3
Kiedy kontury trójkątów lekko stężeją, wypełnij środki. W międzyczasie możesz zanurzać woreczek z czekoladą w ciepłej wodzie, wtedy czekolada nie zamieni się w słodką grudę.
4
Z papieru do pieczenia zagnij podstawkę do zlepienia rożków i ułóż w niej leżący ostrosłup z zastygniętych trójkątów. Leżące brzegi zlep płynną czekoladą. Następnie obróć rożek na bok i zlep trzecią krawędź.
5
Zamrożone truskawki zmiksuj z cukrem i twarożkiem. Powstały sorbet nałóż do czekoladowych rożków i natychmiast podawaj.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne