Przepisy Czekoladowe myszki
Składniki
4 gałki lodów czekoladowych 
składniki do przygotowania „myszki”:
biszkopty (małe opakowanie)
draże śmietankowe, kakaowe i kolorowe
wiórki kokosowe
1 łyżka soku z cytryny
½ szklanki cukru pudru
½ tabliczki czekolady
3 łyżki mleka
pisaki cukrowe (do przygotowania wąsów)
dekoracja:
groszki
bita śmietana
truskawki
orzechy w czekoladzie
Opis

Przygotuj ciemne uszy myszki: w garnuszku, na wolnym ogniu roztop czekoladę z 3 łyżkami mleka (nie gotuj). Biszkopty zanurz w roztopionej czekoladzie i posyp je wiórkami z czekolady. Poczekaj, aż czekolada zastygnie.

Przygotuj jasne uszy myszki: w garnuszku, na wolnym ogniu rozpuść cukier w soku z cytryny. Podgrzewaj przez ok. 5 min. Biszkopty zanurz w lukrze i posyp je wiórkami kokosowymi. Możesz przygotowywać też polewy w innym kolorze (np: sok z malin zabarwi polewę na czerwono). Odczekaj, aż polewa zastygnie.

Korzystając z dodatków udekoruj gałki lodów tak, aby przypominały myszki. Pamiętaj, aby przed przygotowaniem dobrze schłodzić lody, by nie roztopiły się podczas dekorowania.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
35 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy