Przepisy Czekoladowe myszki

Składniki

4 gałki lodów czekoladowych 

składniki do przygotowania „myszki”:

biszkopty (małe opakowanie)

draże śmietankowe, kakaowe i kolorowe

wiórki kokosowe

1 łyżka soku z cytryny

½ szklanki cukru pudru

½ tabliczki czekolady

3 łyżki mleka

pisaki cukrowe (do przygotowania wąsów)

dekoracja:

groszki

bita śmietana

truskawki

orzechy w czekoladzie

Opis

Przygotuj ciemne uszy myszki: w garnuszku, na wolnym ogniu roztop czekoladę z 3 łyżkami mleka (nie gotuj). Biszkopty zanurz w roztopionej czekoladzie i posyp je wiórkami z czekolady. Poczekaj, aż czekolada zastygnie.

Przygotuj jasne uszy myszki: w garnuszku, na wolnym ogniu rozpuść cukier w soku z cytryny. Podgrzewaj przez ok. 5 min. Biszkopty zanurz w lukrze i posyp je wiórkami kokosowymi. Możesz przygotowywać też polewy w innym kolorze (np: sok z malin zabarwi polewę na czerwono). Odczekaj, aż polewa zastygnie.

Korzystając z dodatków udekoruj gałki lodów tak, aby przypominały myszki. Pamiętaj, aby przed przygotowaniem dobrze schłodzić lody, by nie roztopiły się podczas dekorowania.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4