Przepisy Czekoladowe kostki z czereśniami
Składniki
2 op. herbatników
2 czekolady gorzkie
garść czereśni
2 garście mieszanki kandyzowanej z orzechami
2 łyżki skondensowanego mleka
2 łyżki masła śmietankowego 82%
Opis

Czekoladę rozpuść z 2 łyżkami mleka. Gdy się rozpuści, dodaj wydrylowane PORADA KONTEKSTOWA - DRYLOWANIE połówki czereśni, połamane na małe kawałki herbatniki i mieszankę owoców kandyzowanych. Dokładnie całość wymieszaj tak, aby wszystkie składniki połączyła czekolada. Przełóż tężejącą masę do formy wyłożonej folią spożywczą. Zawiń całość w folię i włóż do lodówki do stężenia na ok. 2 godz. Przed podaniem pokrój ostrym nożem na kwadraty i podawaj jako słodką przekąskę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje