Przepisy Czekoladowe jajka

Składniki

10 szt. pustych czekoladowych jajek

250 g serka mascarpone

125 ml bitej śmietany

50 g cukru pudru

1 łyżeczka dżemu morelowego

1 łyżeczka masła

1 szt. mango

Sposób przygotowania

1

Weź nóż z ząbkami i odetnij czubki czekoladowych jajek. Zadanie będzie łatwiejsze, gdy wcześniej ogrzejesz delikatnie jajka w piekarniku.

2

W jednej misce ubij śmietanę w misce, a w drugiej wymieszaj dokładnie mascarpone z cukrem. Wymieszaj łyżką zawartość obu misek. Weź małą łyżeczkę i napełnij jajka powstałą masą.

3

Pora przygotować żółtko. Umyj mango i wyskrob jego miąższ. Przepuść go przez sitko, a następnie dodaj marmoladę i masło. Podgrzewaj na małym ogniu do momentu, w którym otrzymasz jednolitą masę. Zostaw ją do ostygnięcia. Używając małej łyżeczki, nakładaj nadzienie do jajek wypełnionych kremem mascarpone. Gotowe jajka przykryj folią i umieść na noc w lodówce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4