Przepisy Czekoladowe jajeczko

Składniki

3 puste w środku czekoladowe jajka

125 ml pełnego mleka

125 ml śmietanki kremówki

3 łyżki dżemu morelowego

40 g cukru

1 łyżeczka cukru waniliowego

1,5 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania

 alt=
1

Maczając nóż w gorącej wodzie, odetnij czubki czekoladowych jajek mniej więcej na 3/4 ich wysokości.

 alt=
2

Mleko wymieszaj ze śmietanką i krótko zagotuj. Wymieszaj z cukrami i żelatyną. Żelatyna musi się dokładnie rozpuścić, w razie potrzeby podgrzej trochę płyn, ale nie zagotuj. Kiedy żelatyna się rozpuści, wystudź płyn. Zanim całkowicie stężeje, rozlej do czekoladowych jajek ustawionych na kieliszkach. Całość wstaw do lodówki. Kiedy masa będzie tężeć w lodówce, przetrzyj dżem przez sitko.

 alt=
3

W stężałej masie zrób łyżeczką niewielkie dołki i wypełnij je przetartym dżemem morelowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4