Czekoladowe cake pops
Składniki
400 g czekoladowego ciasta lub muffinek
100 g masła orzechowego lub czekoladowego (opcjonalnie)
2 op. kolorowego lukru
50 g czekolady
kolorowe posypki
patyczki do lizaków lub przecięte na pół patyczki do szaszłyków
Sposób przygotowania
1
Ciasto rozkrusz.
2
Ciasto powinno być elastyczne. Jeśli takie nie jest, wtedy dodaj masło. Uformuj kulę i odstaw na 15 minut do lodówki.
3
Uformuj kulki i włóż je do lodówki na 20 minut.
4
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przelej do szklanki. Kulki wyjmij z lodówki i przygotuj patyczki. Końcówkę każdego patyczka zamocz w czekoladzie i wbij w kulkę do 3/4 głębokości. Tak przygotowane kulki włóż na kolejne 20 minut do lodówki.
5
Schłodzone lizaki obtocz w rozpuszczonym lukrze i posyp jadalnymi ozdobami. Cake pops odstaw do związania lukru. Możesz wbić je np. w styropian.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
135 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
35 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne