Przepisy Czekoladowe cake pops

Składniki

400 g czekoladowego ciasta lub muffinek

100 g masła orzechowego lub czekoladowego (opcjonalnie)

2 op. kolorowego lukru

50 g czekolady

kolorowe posypki

patyczki do lizaków lub przecięte na pół patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania

 alt=
1

Ciasto rozkrusz.

 alt=
2

Ciasto powinno być elastyczne. Jeśli takie nie jest, wtedy dodaj masło. Uformuj kulę i odstaw na 15 minut do lodówki.

 alt=
3

Uformuj kulki i włóż je do lodówki na 20 minut.

 alt=
4

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przelej do szklanki. Kulki wyjmij z lodówki i przygotuj patyczki. Końcówkę każdego patyczka zamocz w czekoladzie i wbij w kulkę do 3/4 głębokości. Tak przygotowane kulki włóż na kolejne 20 minut do lodówki.

 alt=
5

Schłodzone lizaki obtocz w rozpuszczonym lukrze i posyp jadalnymi ozdobami. Cake pops odstaw do związania lukru. Możesz wbić je np. w styropian.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4