Przepisy Czekoladowe cake pops

Składniki

400 g ciasta czekoladowego (lub muffinek)
100 g masła orzechowego (lub czekoladowego, opcjonalnie)
2 opakowania lukru kolorowego
50 g gorzkiej czekolady
posypka cukrowa (w różnych kolorach)
24 patyczki do lizaków (lub przecięte na pół patyczki do szaszłyków)

Sposób przygotowania

1

Ciasto rozkrusz.

2

Ciasto powinno być elastyczne. Jeśli takie nie jest, wtedy dodaj masło. Uformuj kulę i odstaw na 15 minut do lodówki.

3

Uformuj kulki i włóż je do lodówki na 20 minut.

4

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przelej do szklanki. Kulki wyjmij z lodówki i przygotuj patyczki. Końcówkę każdego patyczka zamocz w czekoladzie i wbij w kulkę do 3/4 głębokości. Tak przygotowane kulki włóż na kolejne 20 minut do lodówki.

5

Schłodzone lizaki obtocz w rozpuszczonym lukrze i posyp jadalnymi ozdobami. Cake pops odstaw do związania lukru. Możesz wbić je np. w styropian.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8