Przepisy Czekoladowa panna cotta z sosem wiśniowym

Składniki

150 ml śmietany kremówki

50 ml mleka

50 g czekolady deserowej

2 łyżeczki kakao

2 płaskie łyżki cukru

1 łyżeczka żelatyny

Sos:

200 g mrożonych wiśni

2 łyżki miodu

1/2 łyżeczki kardamonu

70 ml wody

Sposób przygotowania

 alt=
1

Śmietanę wymieszaj z cukrem i mlekiem w małym garnuszku. Możesz je lekko podgrzać.

 alt=
2

Czekoladę zetrzyj na tarce, a żelatynę zalej łyżką wody.

 alt=
3

Czekoladę, żelatynę i kakao dodaj do śmietanki. Postaw garnek na bardzo małym ogniu. Mieszając, poczekaj, aż czekolada i żelatyna całkiem się rozpuszczą. Uważaj, by nie dopuścić do zagotowania lub nawet przegrzania masy.

 alt=
4

Przelej masę do silikonowych foremek w kształcie serca. Odstaw w chłodne miejsce do całkowitego stężenia (może to potrwać do 4 godzin).

 alt=
5

Wiśnie zagotuj z miodem, kardamonem i wodą. Gotuj chwilę na małym ogniu. Kiedy zmiękną, zmiksuj je blenderem na gładką masę.

 alt=
6

Przed podaniem wyciągnij deser z foremek i polej wystudzonym sosem wiśniowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4