Czekoladki dla mamy
Składniki
100 g czekolady
70 g masła
2 łyżki mleka
3 żółtka
gotowa polewa czekoladowa
do dekoracji: bakalie, czekoladowe serduszka, kandyzowane owoce, mleczne groszki, czekoladowe draże, posypki lukrowe
Opis

Czekoladę, masło mleko i żółtka włóż do rondelka i rozpuszczaj powoli na wolnym ogniu (nie gotuj). Blachę wyłóż pergaminem. Rozpuszczoną masę rozsmaruj na pergaminie na grubość ok. 1,5 cm. Następnie piecz ją ok. 15 minut w temp. 170º, nie otwierając przy tym drzwi piekarnika. Gorące ciasto polej gotową polewą czekoladową i rozsmaruj ją po wierzchu nożem. Zanim polewa zastygnie ciasto pokrój na kwadraty wielkości 3 cm i udekoruj wierzch ciasta elementami dekoracyjnymi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Przystawki
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Desery