Cytryna w miodzie z rumem
Składniki
1 kg cytryn
250 ml płynnego miodu
100 ml rumu
1 łyżeczka suszonego imbiru
Opis

Cytryny dokładnie wyszoruj. Włóż umyte cytryny do metalowej miski i zalej wrzątkiem. Odcedź na sitku. Po wyparzeniu pokrój cytryny na półcentymetrowe plastry.

Miód wymieszaj z rumem i suszonym imbirem. Plastry cytryny poukładaj w wyparzonych słoiczkach i zalej doprawionym miodem. Zamknij szczelnie słoiki i wstaw do lodówki na 2–3 dni.

Tak przygotowane cytryny, to rewelacyjny dodatek do zimowej herbaty, a także świetny upominkiem pod choinkę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
25 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
15 min.
Desery
3 miesięcy temu
150 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
20 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
60 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
160 min.
Zupy