Przepisy Cytryna w miodzie z rumem

Składniki

1 kg cytryn

250 ml płynnego miodu

100 ml rumu

1 łyżeczka suszonego imbiru

Opis

Cytryny dokładnie wyszoruj. Włóż umyte cytryny do metalowej miski i zalej wrzątkiem. Odcedź na sitku. Po wyparzeniu pokrój cytryny na półcentymetrowe plastry.

Miód wymieszaj z rumem i suszonym imbirem. Plastry cytryny poukładaj w wyparzonych słoiczkach i zalej doprawionym miodem. Zamknij szczelnie słoiki i wstaw do lodówki na 2–3 dni.

Tak przygotowane cytryny, to rewelacyjny dodatek do zimowej herbaty, a także świetny upominkiem pod choinkę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4