Przepisy Cytrusowa lemoniada na Halloween
Składniki
1 op. galaretki zielonej 
1 op. galaretki pomarańczowej 
1 op. galaretki czerwonej 
2 cytryny 
kilka gałązek świeżej mięty 
4 limonki 
70 g miodu
Sposób przygotowania
1
Przygotuj butelkę po napoju z tworzywa lub karton po soku. Obetnij wierzch opakowania i umieść w środku ciasno poukładane słomki do picia.
2
Galaretki wymieszaj i rozpuść w 500 ml gorącej wody. Tężejącą galaretką zalej słomki umieszczone w pojemniku. Wlewaj płyn obok słomek tak, aby wypełniał je od dołu. Zalane galaretką słomki schowaj do lodówki na min. 3 godz.
3
Słomki ze stężałą galaretką zanurz pojedynczo na chwilę w gorącej wodzie. Jeżeli galaretka nie „ucieka” sama ze słomek, możesz ją wydmuchać. Robaki ułóż na nasmarowanym olejem papierze do pieczenia i schowaj znowu do lodówki na ok. 30 min.
4
Przygotuj litr wody źródlanej. Wyciśnij sok z cytrusów i dodaj wraz z miodem do wody. Posiekaj miętę. Do małych szklaneczek nalewaj porcje lemoniady z dodatkiem żelków-robaków i posiekaną miętą.  
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Przystawki
2 miesiące temu
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
35 min.
Desery
2 miesiące temu
100 min.
Desery