Przepisy Cykoria pieczona w soku mandarynkowym

Składniki

3 niewielkie cykorie

4 duże mandarynki

1/4 łyżeczki cukru trzcinowego

1/3 szkl. czarnych oliwek z zalewy

1/2 łyżeczki czarnuszki

1 łyżka oliwy

przyprawy: sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

 alt=
1

Cykorie umyj i obierz z brzydkich liści. Skróć nieco głąby i przekrój wszystkie cykorie wzdłuż na pół. Wyciśnij sok z mandarynek i wymieszaj go z cukrem trzcinowym.

 alt=
2

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i ułóż w nim połówki cykorii, przekrojoną stroną do góry. Polej całość sokiem oraz dopraw solą i pieprzem. Możesz też dodać kawałki miąższu z mandarynek.

 alt=
3

Wierzch posyp czarnuszką i oliwkami. Całość wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Potrawa będzie gotowa, kiedy cykoria zmięknie i lekko się zrumieni.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4