Ćwikła wigilijna
Składniki
½ kg buraków
2 l wody
200 g świeżego chrzanu
sok z ½ cytryny
przyprawy: sól, pieprz, cukier
Opis

Buraki opłucz, włóż do garnka i zalej wodą. Gotouj w łupinach do miękkości przez ok. 2,5 godz. Wystudź, obierz ze skórki i zetrzyj na drobnej tarce. Chrzan obierz i również zetrzyj na drobnej tarce. Wszystkie składniki połącz i dopraw do smaku. Wyciśnij do ćwikły sok z połowy cytryny i odstaw do lodówki na 3 godz.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
35 min.
Desery