Przepisy Ćwiartki kurczaka w glazurze miodowo - pomarańczowej

Składniki

½ opakowania Mixu sałat Royal Tesco

2 ćwiartki z kurczaka

2 pomarańcze

3 łyżki miodu

5 ząbków czosnku

4 papryczki chilli suszone lub świeże (drobno pokrojone)

1 łyżeczka ostrej musztardy

½ łyżeczki tymianku suszonego

7 łyżek oliwy

2 łyżki soku z cytryny

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj glazurę: wyciśnij do miseczki sok z 1 pomarańczy, dodaj miód, zmiażdżone ząbki czosnku, chilli, musztardę, tymianek. Wymieszaj wszystko razem i przypraw do smaku solą i pieprzem.

Kurczaka oczyść, umyj, osusz i natrzyj solą. Następnie: posmaruj każdą ćwiartkę z kurczaka grubą warstwą glazury i wyłóż na folię lub blachę do pieczenia. Kurczaka w glazurze zapiekaj w temperaturze 180° przez ok. 40 – 45 min, co 15 min nakładając na kurczaka kolejne warstwy glazury (najlepiej za pomocą specjalnego pędzelka).

Przygotuj sos do sałatki:  oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj sól i pieprz, a następnie wszystko wymieszaj. Do miski wsyp mieszankę sałat i polej ją przygotowanym sosem. Na wierzch dodaj kawałki pomarańczy.

Upieczonego kurczaka podawaj z sałatką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4