Ćwiartka z kurczaka po myśliwsku
Składniki
4 ćwiartki kurczaka
150 g boczku wędzonego
2 duże cebule
1 kg pomidorów
1 puszka czerwonej fasoli
2 ząbki czosnku
4 jagody jałowca
4 łyżki oleju
½ szklanki bulionu
przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn
Opis

Ćwiartki z kurczaka dokładnie umyj i przypraw solą, pieprzem i rozmarynem. Przyprawione ćwiartki ułóż w rondlu lub w brytfannie. Następnie zrumień na oleju pokrojone w kostkę: cebulę, boczek oraz czosnek i dodaj do kurczaka. Całość duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE przez ok. 20 min. Następnie dodaj obrane ze skórki pokrojone w drobne cząstki pomidory. Podlej przygotowanym bulionem i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, jagody jałowca), duś przez kolejne 50 min. Pod koniec duszenia dodaj dokładnie odcedzoną czerwoną fasolę. Kurczaka podawaj wraz z powstałym podczas duszenia sosem pomidorowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Sałatki
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Napoje
2 miesiące temu
120 min.
Zupy