Przepisy Curry z dynią hokkaido, szpinakiem i kurczakiem

Składniki

400 g filetów z kurczaka

2 szkl. dyni hokkaido pokrojonej w kostkę

2 łyżki oleju kokosowego

200 g pomidorków koktajlowych

150 g szpinaku baby

400 ml mleczka kokosowego

2–3 łyżki czerwonej pasty curry

1 łyżeczka kurkumy

1 łyżeczka curry

1 papryczka chili (opcjonalnie)

sok z 1/2 limonki

sól (opcjonalnie)

ryż basmati

garść świeżej bazylii

Opis

Rozgrzej na dużej patelni lub w woku olej. Umyj kurczaka, osusz i pokrój w kostkę. Przełóż mięso na patelnię i smaż kilka minut, często mieszając. Dodaj pastę curry, przyprawy oraz dynię. Smaż 2–3 minuty i mieszaj. Dodaj mleczko kokosowe i 100 ml wody. Całość duś do momentu, aż dynia będzie miękka. Dodaj opłukany szpinak oraz pokrojone pomidory. Całość podgrzej (2–3 minuty). Możesz doprawić danie pastą curry lub solą oraz sokiem z limonki. Jeśli danie jest mało pikantne, dodaj pokrojoną papryczkę. Ugotuj ryż al dente. Curry podaj z porcją ryżu, bazylią oraz cząstkami limonki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4