Przepisy Curry z ciecierzycy, dyni i szpinaku

Składniki

1 puszka ciecierzycy
szklanki dyni (pokrojonej w kostkę)
2 garście szpinaku świeżego
½ puszki mleczka kokosowego
1 puszka pomidorów krojonych
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 cm imbiru
2 łyżki oleju kokosowego
sól
pieprz czarny mielony
12 łyżek ryżu
świeża kolendra (lub natka pietruszki)
1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego
1 łyżeczka cynamonu mielonego
1 łyżeczka kardamonu mielonego
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
1 łyżeczka papryki ostrej mielonej

Opis

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Rozgrzej olej. Cebulę i czosnek zeszklij wraz z przyprawami i pokrojonym drobno imbirem. Dodaj dynię i smaż ok. 5 minut, często mieszając. Dodaj mleczko. Całość gotuj ok. 5 minut i cały czas mieszaj. Dodaj pomidory i ciecierzycę. Gotuj do zagęszczenia sosu (ok. 5 minut). Na koniec dodaj szpinak. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Curry posyp ziołami i podawaj z ugotowanym ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8