Przepisy Curry z ciecierzycy, dyni i szpinaku

Składniki

1 puszka ciecierzycy

1 i 1/2 szkl. dyni pokrojonej w kostkę

2 garści szpinaku

1/2 puszki mleczka kokosowego

1 puszka pokrojonych pomidorów

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 cm imbiru

2 łyżki oleju, np. kokosowego

przyprawy: sól, pieprz i po 1 łyżeczce zmielonego kminu, cynamonu, kardamonu, papryki słodkiej i ostrej

12 łyżek ryżu

kolendra lub natka pietruszki

Opis

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Rozgrzej olej. Cebulę i czosnek zeszklij wraz z przyprawami i pokrojonym drobno imbirem. Dodaj dynię i smaż ok. 5 minut, często mieszając. Dodaj mleczko. Całość gotuj ok. 5 minut i cały czas mieszaj. Dodaj pomidory i ciecierzycę. Gotuj do zagęszczenia sosu (ok. 5 minut). Na koniec dodaj szpinak. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Curry posyp ziołami i podawaj z ugotowanym ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4