Przepisy Cukinia faszerowana z szynką parmeńską
Składniki
2 cukinie
4 plastry szynki parmeńskiej
1 duża cebula
3– 4 pieczarki
oliwa do posmarowania rusztu
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w drobną kostkę. Cukinie umyj, przetnij w pół w „łódeczki” – wydrąż, ale nie obieraj. Następnie posól je, popieprz i skrop oliwą. W miejsca wydrążone połóż szynkę parmeńską, na nią cebulę i pieczarki. Dopraw odrobiną pieprzu. Wystającą z cukinii szynkę złóż do środka, tworząc okrycie dla farszu. Ruszt posmaruj oliwą z oliwek. Warzywa grilluj przez około 25 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Zupy