Przepisy Creme brulee

Składniki

250 ml śmietanki 30%

3 żółtka

1/3 laski wanilii

50 g cukru białego

3 łyżeczki cukru trzcinowego

Opis

Nagrzej piekarnik z termoobiegiem do temp. 100°. Do garnuszka wlej śmietankę, wsyp biały cukier i wrzuć przepołowioną wzdłuż wanilię. Zagotuj, zdejmij z ognia i zostaw na chwilę do przestygnięcia. W tym czasie rozetrzyj mikserem żółtka i miksując na najniższych obrotach, wlewaj powoli ciepłą śmietankę. Nie mieszaj zbyt długo. Przygotowaną mieszankę rozlej do trzech foremek o pojemności ok. 150 ml i wstaw do nagrzanego piekarnika na godzinę.

Po tym czasie wyciągnij kremy z piecyka, ostudź i wstaw do lodówki na kilka godzin. Godzinę przed podaniem rozgrzej w piekarniku grill do temp. 200°. Wyciągnij z lodówki kremy i wierzch każdego posyp łyżeczką cukru trzcinowego. Wstaw na 6–10 sekund na najwyższą półkę w piecyku. Następnie ostrożnie wyciągnij i postaw w chłodnym, suchym miejscu do wystudzenia. Z cukru powinna zrobić się chrupiąca skorupka. Krem najlepiej smakuje ze świeżymi owocami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4