Conchiglioni z pastą pomidorowo-orzechową
Składniki
200 g orzechów włoskich
200 g koncentratu pomidorowego
100 g twarożku
16 muszelek makaronu typu conchiglioni
10 ml oliwy z oliwek
2 rzodkiewki
pęczek szczypiorku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ugotuj makaron al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE według przepisu na opakowaniu. Odcedź i przepłucz zimną przegotowaną wodą. Odcedź i wymieszaj z oliwą. Orzechy upraż na suchej patelni, ostudź i zmiksuj w malakserze na mączkę. Zmiksowane orzechy utrzyj z twarożkiem i przecierem pomidorowym. Dosyp soli, pieprzu do smaku i wymieszaj. Rzodkiewki umyj i pokrój na ósemki. Szczypiorek umyj i podziel na mniejsze piórka. Wystudzone muszelki makaronu napełnij pastą i przybierz rzodkiewką i szczypiorkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne