Przepisy Conchiglioni z pastą pomidorowo-orzechową

Składniki

200 g orzechów włoskich

200 g koncentratu pomidorowego

100 g twarożku

16 muszelek makaronu typu conchiglioni

10 ml oliwy z oliwek

2 rzodkiewki

pęczek szczypiorku

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Ugotuj makaron al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE według przepisu na opakowaniu. Odcedź i przepłucz zimną przegotowaną wodą. Odcedź i wymieszaj z oliwą. Orzechy upraż na suchej patelni, ostudź i zmiksuj w malakserze na mączkę. Zmiksowane orzechy utrzyj z twarożkiem i przecierem pomidorowym. Dosyp soli, pieprzu do smaku i wymieszaj. Rzodkiewki umyj i pokrój na ósemki. Szczypiorek umyj i podziel na mniejsze piórka. Wystudzone muszelki makaronu napełnij pastą i przybierz rzodkiewką i szczypiorkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4