Przepisy Conchiglioni rigati z bakłażanem i pomidorami
Składniki
200 g makaronu conchiglioni rigati
sól
Farsz:
1/2 małego bakłażana
1 pomidor
1 cebula
80 g ricotty
1 ząbek czosnku
40 g sera parmezan
2 garście rukoli
oliwa do smażenia
oliwa z oliwek do polania
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Bakłażana umyj i pokrój w drobną kostkę. Cebulkę posiekaj w kosteczkę, wciśnij ząbek czosnku i wszystko usmaż na oliwie na rumiano na średnim ogniu. Warzywa wymieszaj z ricottą, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, posiekaną rukolę, dopraw solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszaj. Przestudzone muszle wypełnij farszem i podgrzej w piekarniku. Przed podaniem posyp serem parmezan i oliwą z oliwek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
1 tydzień temu
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Desery