Przepisy Conchiglioni nadziewane twarożkiem z rukoli
Składniki
150 g twarożku śmietankowego
60 g gęstej śmietany
200 g świeżej rukoli
12 muszli conchiglioni
przyprawy: sól, pieprz
Opis

W garnku zagotuj osoloną wodę. Na wrzątek wrzuć makaron i ugotuj al-dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany makaron wyciągnij na sitko i polej zimną wodą. Poczekaj, aż zupełnie wystygnie.

Rukolę opłucz na sitku i osusz. Część listków odłóż do przybrania, resztę bardzo drobno posiekaj i wymieszaj z twarożkiem i śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą. Wystudzone makaronowe muszle napełnij twarożkiem z rukolą i ułóż na półmisku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
45 min.
Zupy
2 miesiące temu
85 min.
Zupy
2 miesiące temu
40 min.
Napoje