Przepisy Ciepły sos maślano-jogurtowy z pietruszką
Składniki
1/3 kostki masła
1/2 szkl. jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej pietruszki
Opis

Pietruszkę umyj, osusz i drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę. Do małego rondelka wrzuć 1/3 kostki masła i zalej jogurtem. Podgrzewaj na wolnym ogniu stale mieszając (ok. 3 min) aż masło się rozpuści i ładnie połączy z jogurtem. Uważaj, aby nie zagotować, inaczej jogurt się zważy. Zdejmij z ognia i dodaj posiekaną pietruszkę i posiekany drobno czosnek. Podawaj na ciepło. Sos dobrze współgra z rybami z grilla i warzywami (świetny do szparagów w ziemniaczanej panierce).

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Sałatki
2 miesiące temu
5 min.
Napoje