Przepisy Ciepły sos maślano-jogurtowy z pietruszką

Składniki

1/3 kostki masła

1/2 szkl. jogurtu naturalnego

2 ząbki czosnku

2 łyżki posiekanej pietruszki

Opis

Pietruszkę umyj, osusz i drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę. Do małego rondelka wrzuć 1/3 kostki masła i zalej jogurtem. Podgrzewaj na wolnym ogniu stale mieszając (ok. 3 min) aż masło się rozpuści i ładnie połączy z jogurtem. Uważaj, aby nie zagotować, inaczej jogurt się zważy. Zdejmij z ognia i dodaj posiekaną pietruszkę i posiekany drobno czosnek. Podawaj na ciepło. Sos dobrze współgra z rybami z grilla i warzywami (świetny do szparagów w ziemniaczanej panierce).

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4