Przepisy Ciepłe lody pomarańczowe

Składniki

3 białka

120 ml soku z pomarańczy

300 g drobnego cukru

1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

ok. 20 rożków waflowych

Sposób przygotowania

1

W rondelku wymieszaj sok pomarańczowy i cukier. Postaw rondelek na małym ogniu. Nie mieszając, poczekaj aż cukier się rozpuści i powstały syrop osiągnie temperaturę ok. 100°. 

2

Białka ubij na sztywno.

3

Pod koniec ubijania cienkim strumykiem dolej gorący syrop. Syrop w momencie wlewania do piany powinien mieć temperaturę ok. 110°. Po wlaniu syropu ubijaj pianę do całkowitego wystudzenia masy. 

4

Masę przełóż do szprycy i wypełnij nią rożki waflowe. 

5

Na gotowe lody zetrzyj gorzką czekoladę. Lody najlepiej smakują na świeżo, ale możesz też przechować je do 2–3 dni w lodówce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.03-1.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8