Przepisy Ciepła sałatka z fasolki i kurek zapiekana w bułce

Składniki

250 g kurek

250 g fasolki szparagowej

200 g pomidorów koktajlowych

200 g sera feta

1/2 cebuli

2 łyżki świeżego tymianku

2 łyżki oleju kokosowego

sól morska lub himalajska

pieprz świeżo mielony

4 bułki razowe lub żytnie

garść kiełków

Opis

Fasolkę umyj, pokrój na kawałki i ugotuj al dente (ok. 7 minut).

Grzyby oczyść pędzelkiem lub papierem kuchennym. Szybko opłucz pod bieżącą wodą. Nie mocz kurek zbyt długo, bo nasiąkną wodą. Duże grzyby pokrój na mniejsze kawałki.

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju kokosowym. Dodaj kurki i smaż 5 minut, często mieszając.

Pomidory pokrój na połówki.

Połącz grzyby z fasolką, pomidorami, tymiankiem i pokrojoną w kostkę fetą. Dopraw solą i pieprzem.

Odetnij górną część bułek. Wydrąż środek i napełnij go farszem.

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Bułki ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Piecz 10–15 minut. Na koniec udekoruj danie kiełkami. Podawaj na ciepło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
10 min.
Napoje
20 min.
Zupy
2 3 4