Przepisy Ciasto żurawinowe

Składniki

2 i 1/2 szkl. mąki pszennej

3/4 szkl. oleju roślinnego

4 jajka kl. L

150 ml mleka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

150 g cukru

1 pomarańcza

1/2 łyżeczki aromatu pomarańczowego

400 g świeżej żurawiny lub mrożonej

Sposób przygotowania

 alt=
1

Jajka ubij ze stopniowo dodawanym cukrem, aby powstał biały krem.

 alt=
2

Dodaj olej.

 alt=
3

Dolej mleko i całość ubij.

 alt=
4

Otrzyj skórkę z wyparzonej pomarańczy i dodaj aromat.

 alt=
5

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej do białek i ubij ciasto.

 alt=
6

Świeżą żurawinę opłucz. Foremkę o średnicy 23 cm wysmaruj masłem, a dno wyłóż papierem. Wylej na nią ciasto.

 alt=
7

Wysyp żurawinę.

 alt=
8

Ciasto piecz w temp. 180°C ok. 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto ostudź i polukruj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4