Ciasto z orzechami
Składniki
4 białka
1 szkl. cukru pudru
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
3/4 szkl. zmielonych orzechów
Masa:
gotowy krem czekoladowy
1/3 szkl. orzechów pokruszonych
Opis

Białka ubij na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę, cukier puder i zmielone orzechy. Aby ciasto było puszyste, mieszaj składniki delikatnie i powoli. Masę przelej do małej tortownicy (15 cm średnicy), posmarowanej wcześniej masłem i obsypanej bułką tartą. Piecz do zarumienienia przez ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°. Wykałaczką nakłuj ciasto i sprawdź, czy w środku jest już upieczone. Po wyjęciu wierzch polej gotowym kremem czekoladowym i posyp orzechami. Możesz podawać z bitą śmietana.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
45 min.
Zupy