Przepisy Ciasto kokosowe

Składniki

1 kokos
100 g masła
¾ szklanki cukru
1 jajko
½ szklanki wody
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka aromatu waniliowego
½ szklanki wiórków kokosowych
1 tabliczka białej czekolady

Opis

Masło zmiksuj z jajkiem i cukrem na gładką masę. Otwórz orzecha kokosowego, wyjmij miąższ i obierz go z brązowej skórki. Następnie zetrzyj miąższ na tarce lub pokrój na mniejsze kawałki, zmiksuj, zalej gorącą wodą, wymieszaj i połącz z masą maślaną. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i przesiej do ciasta. Wlej aromat i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Tortownicę o średnicy ok. 17 cm wysmaruj łyżką masła i przelej do niej ciasto. Piecz w piekarniku ok. 40 min w temp. 170º. Czekoladę rozpuść na parze. Upieczone, jeszcze ciepłe ciasto polej rozpuszczoną tabliczką czekolady i posyp wiórkami kokosowymi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8