Przepisy Ciasto czekoladowe z chili

Składniki

300 g gorzkiej czekolady

100 g kakao

400 g mąki pszennej

350 g cukru trzcinowego

350 g masła (roztopione, przestudzone)

4 jajka

200 g kwaśnej śmietany

250 ml wody

1 op. cukru waniliowego

2 łyżeczki sody oczyszczonej

1 i 1/2 łyżeczki chili do smaku

Dodatkowo:

masło

bułka tarta

Sposób przygotowania

1

Połącz cukier trzcinowy z przesianą mąką.

2

Dodaj kakao, jajka, sodę, cukier waniliowy i śmietanę. Całość wymieszaj.

3

Dodaj roztopione i przestudzone masło.

4

Zagotuj wodę i dodaj do niej posiekaną czekoladę. Wymieszaj.

5

Wrzącą wodę z czekoladą dodawaj stopniowo do ciasta.

6

Dodaj chili.

7

Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki o średnicy 25 cm. Ciasto piecz ok. 1 godziny w temp. 170°C, do suchego patyczka.

8

Przestudzone ciasto oprósz cukrem pudrem lub tartą czekoladą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 2.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8