Przepisy Ciasto bazyliowo-cytrynowe z oliwą

Składniki

1 i 1/2 szklanki mąki

3/4 szklanki cukru

1/2 szklanki oliwy z oliwek extra vergine

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

skórka starta z jednej cytryny

sok wyciśnięty z 1 cytryny

1 doniczka świeżej bazylii

2 duże jajka

Lukier:

sok wyciśnięty z 1/2 cytryny

5 łyżek cukru pudru

Sposób przygotowania

 alt=
1

W jednej misce umieść mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszaj i odstaw. Do drugiej wbij jajka, dosyp cukier, dodaj drobno posiekaną bazylię oraz skórkę i sok z cytryny. Również wymieszaj dokładnie.

 alt=
2

Połącz zawartości obu misek i przełóż ją do blaszki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz ciasto przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia.

 alt=
3

Ostudzone ciasto polej lukrem przygotowanym z soku z cytryny i cukru pudru. Możesz dodatkowo ozdobić je startą skórką z cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4