Ciastka owsiane
Składniki
3 szklanki płatków owsianych
2 szklanki cukru
½ kostki masła
4 łyżki kakao
4 łyżki drobno pokrojonych daktyli
1/3 szklanki orzechów włoskich
1/3 szklanki mleka
Opis

Mleko zagotuj z cukrem i masłem, a następnie dodaj kakao, bakalie oraz płatki. Zdejmij z ognia. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Wykładaj łyżką małe porcje na tacę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 120° przez ok. 20 min. Po upieczeniu pozostaw do wysuszenia na ok. 1 dzień.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
45 min.
Zupy