Przepisy Ciasteczkowy pająk
Składniki
Ciastka czekoladowe: 
1 jajko 
125 g masła 
20 ml mleka 
200 g utartej czekolady 
50 g kakao 
150 g cukru pudru 
180 g mąki 
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
Dodatkowo: 
cienkie, podłużne żelki 
polewa czekoladowa 
minipianki marshmalow
Sposób przygotowania
1
W pierwszej kolejności utrzyj masło z cukrem.
2
Do masła dodaj jajko i wymieszaj. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mleko. Całość wymieszaj.
3
Foremki na ciasteczka wysmaruj masłem. Nałóż porcje ciasta do foremek i wstaw do piekarnika na 10–12 min. Upieczone ciastka ostudź na metalowej kratce.
4
Żelki potnij na cienkie paseczki, a pianki na plasterki. W ciastkach zrób niewielkie otwory na nóżki. Rozgrzej polewę czekoladową. W płynnej polewie zanurz końcówki żelkowych nóg i włóż je do dziurek zrobionych w korpusach pająków. Oczy pająków zrób z plasterków pianek i przyklej je także przy pomocy polewy czekoladowej.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje
3 miesięcy temu
60 min.
Przystawki